Gratis verzending vanaf €40,-

Personalisatie en maatwerk mogelijkheden

Persoonlijk contact, met oog voor aandacht

Met Rouw Creaties verkoop ik mini urnen en assieraden die handgemaakt zijn. Binnenkort verkoop ik daar ook handgemaakte troostgeschenken bij.

In deze blog wil ik je graag vertellen wat het voor mij (en andere ondernemers met handgemaakte items) betekent als je een handgemaakte item koopt.

Je koopt namelijk niet zomaar een product, je koopt een verhaal, een emotie en de creativiteit en de liefde van een maker. Een handgemaakt product heeft een eigen verhaal en geschiedenis. Hierdoor is het een bijzonder, uniek en kwalitatief goed product dat je koopt.

1: een handgemaakt item heeft veel aandacht gekregen in het proces vooraf

Toen ik het idee kreeg om handgemaakte mini urnen en assieraden te maken, heeft het ongeveer 3 jaar geduurd voordat ik het perfecte product had gecreëerd.

Ik heb 3 jaar lang veel geëxperimenteerd, vooral in de corona pandemie. Ik heb toen veel geëxperimenteerd met materialen, grondstoffen en vormen. Ik dacht daarbij aan allerlei zaken zoals: stel dat de urn een keertje valt op de grond, dan wil ik voorkomen dat de mini urn breekt en het as verloren gaat. Ik heb op een gegeven moment materiaal gevonden dat niet kapot ging als het een paar keer viel! 

Hierdoor heeft een handgemaakt product veel aandacht gekregen, waardoor je echt kwaliteit kunt verwachten.

2: een handgemaakt item is persoonlijk en uniek

Wanneer je een handgemaakte item koopt kun je dit zelf volledig laten personaliseren. Bij Rouw Creaties kun je bijvoorbeeld alle mini urnen personaliseren met je eigen kleur, teksten en/of bijzondere tekens. Alles is te realiseren, waardoor je een uniek item koopt. Iets wat niemand anders heeft. 

3: een handgemaakt item is vaak duurzaam

De materialen waar ik mee werk zijn duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. Omdat ik alles met de hand maak, heb ik geen voorraad. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld geen afval en heb ik niet meegedragen aan massaproductie. Soms wordt van een massaproductie item veel weggegooid en is het niet duurzaam geproduceerd. 

4: een handgemaakte product is zorgvuldig gemaakt

Als je een handgemaakt item koopt, dan kan je ervan uitgaan dat er aan jouw product zorgvuldig is gewerkt. Er wordt met een bepaalde precisie en aandacht aan gewerkt. Er wordt tijd genomen aan jouw product, soms wel uren lang.

Kortom: wanneer je een handgemaakte product aanschaft bij een ondernemer, dan zijn deze items vaak van hoge kwaliteit, uniek en is er veel aandacht besteed aan details en het ontwerp.

En zo draag je vaak nog eens bij aan een stukje duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu.

Als je op zoek bent naar iets speciaals, overweeg dan om een handgemaakt item te kopen. Je zult niet alleen een uniek item hebben, maar ook een die je met trots kunt dragen of gebruiken.

Hoe mooi is dat?

Liefs, Selena