Gratis verzending vanaf €40,-

Personalisatie en maatwerk mogelijkheden

Persoonlijk contact, met oog voor aandacht

Volgende week is het Valentijnsdag. Voor veel mensen is dit een leuke dag en vieren zij de dag van de liefde samen met hun geliefde partner.

Voor heel veel mensen is Valentijnsdag geen leuke dag. Want veel mensen zijn single, hebben recentelijk een break-up gehad of hebben een overleden partner.

Eenzaam op Valentijnsdag

Op Valentijnsdag zijn er dus veel mensen die deze dag niet kunnen vieren en voelen zich vaak eenzaam en alleen. Dit kan voor veel emoties zorgen zoals verdriet, rouw, pijn of misschien wel boosheid. 

Wanneer iemand zijn partner (recent) verloren heeft, kan een dag als Valentijnsdag extra moeilijk zijn. Het herinnert je aan de afwezigheid van je partner en de pijn van het verlies.

De aanloop naar Valentijnsdag toe kan dan ook verdrietig en pijnlijk zijn. Overal zie je bijvoorbeeld hartjes producten liggen in de schappen. Of je krijgt een nieuwsbrief met promotie voor Valentijnsdag.

Wat kan je doen op Valentijnsdag wanneer je partner overleden is?

Erkenning en acceptatie van emoties

Een van de belangrijkste dingen is dat je van alles mag voelen. Erken je emoties en probeer ze te accepteren, hoe moeilijk dat ook is. Doorvoelen in je lijf, huilen tot je geen tranen meer hebt.

Krop die gevoelens niet op. En lult het niet om je verdriet goed te verwerken? Weet dan dat je altijd professionele hulp kunt zoeken. 

Deel herinneringen 

Praat met je familie en vrienden over je overleden partner en deel mooie herinneringen en verhalen met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld foto’s bekijken of maar een speciaal plekje gaan waar je veel herinneringen hebt gemaakt.

Ga iets ondernemen 

Of breng deze dag samen met een lotgenoot, vrienden of familie. Liefde is er in vele vormen, dus waarom niet vieren met je geliefde vrienden of familie?

Je kunt ook iets ondernemen wat je samen met je partner deed, om hem zo te eren op Valentijnsdag. Maak het favoriete eten van je partner, bezoek een plekje waar jullie vaak samen kwamen of bekijk een film die je partner mooi vond. 

Eer je overleden partner

Brand speciaal voor Valentijnsdag een kaarsje, breng een bosje rozen naar het graf of schrijf een mooi verhaal over je overleden partner en deel dit met vrienden of via social media.

Steun iemand met een overleden partner op Valentijnsdag 

Ken jij iemand die alleen is op Valentijnsdag en die het momenteel zwaar heeft omdat zijn of haar partner (recent) overleden is? 

Steun die persoon. De kleinste gebaren kunnen al attentvol zijn, zodat diegene zich minder eenzaam voelt. Koop iets leuks, drink een kopje koffie met een lekker stukje gebak of ga lekker samen wandelen. 

Wil je inspiratie opdoen voor het geven van een klein troost cadeautje? Hier volgt een lijst met 5 cadeau tips

1 Stuur een handgeschreven kaartje met een lieve boodschap.
2 Stuur een brievenbus cadeau met verse bloemen, zoals deze mooie witte rozen.
3 Geef een kaarshouder met fotolijst, voor het branden van een kaartje op Valentijnsdag.
4 Geef een geschenk set cadeau, zoals bijvoorbeeld dit setje van Rituals.
5 Chocolade is je beste vriend bij verdriet, en het is gewoon erg lekker. Geef bijvoorbeeld dit duurzame setje cadeau van Tony’s Chocolonely.

Veel liefs, Selena