Gratis verzending vanaf €40,-

Personalisatie en maatwerk mogelijkheden

Persoonlijk contact, met oog voor aandacht

Mini urn inspiratie blog

Na het verlies van een dierbare, worden mini urnen vaak gekozen als een intiem gedenkartikel om een klein deel van de as te bewaren. De volgende vraag die zich dan aandient is: waar kan je deze delicate en persoonlijke herinneringen het beste plaatsen? De keuze van de locatie voor een kleine urn is een persoonlijke beslissing die afhangt van individuele voorkeuren, rituelen en het verlangen om een blijvende connectie te behouden. Laten we eens kijken naar enkele suggesties voor het vinden van de perfecte plek voor deze dierbare aandenkens, zodat je inspiratie op kunt doen voor je een eigen mini urn.

Mini urn thuis plaatsen

Een van de meest voor de hand liggende plaatsen om een mini urn te plaatsen is bij jou zelf in huis. Dit kan zijn in de woonkamer, slaapkamer, of zelfs in een speciale herdenkingshoek. Het geeft nabestaanden de mogelijkheid om een tastbaar stukje van hun dierbare te integreren in het dagelijks leven, waardoor een gevoel van voortdurende nabijheid ontstaat. Het creëren van een herdenkingsruimte met foto’s, kaarsen en andere memorabilia kan de urn een centrale plek geven in een liefdevol herdenkingsaltaar.

In de Natuur

Voor degenen die graag in de natuur zijn, kan het plaatsen van een mini urn in een serene buitenomgeving betekenisvol zijn. Dit kan een tuin, park of bos zijn, waarbij de as wordt geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Het voelt als een symbolische versmelting met de elementen, waardoor de herinnering aan de overledene verbonden blijft met de cyclus van het leven.

Op het werk

Sommige mensen vinden troost in het hebben van een mini urn op hun werkplek. Dit kan een kantoor zijn, een atelier of zelfs een werkbank. Het plaatsen van de urn op een plek waar de overledene ooit zijn of haar passie heeft gedeeld, creëert een gevoel van verbondenheid tijdens dagelijkse bezigheden. Het kan dienen als een bron van inspiratie en herinnering aan degenen die zijn overleden.

Mini urn mee op reis

Voor de avontuurlijke zielen kan het plaatsen van een mini urn op een specifieke reisbestemming of op een plek die belangrijk was voor de overledene betekenisvol zijn. Het kan bijvoorbeeld een geliefde stad, een schilderachtig strand of een bergtop zijn.

Gedeelte ruimtes

Mini urnen lenen zich ook goed voor het delen van de as onder verschillende familieleden. Elke persoon kan een mini urn plaatsen op een voor hen betekenisvolle plek. Het delen van deze herinneringen versterkt de band tussen familieleden en vrienden, omdat ieder zijn eigen unieke connectie behoudt.


Het vinden van de juiste plaats voor een urn is een intiem proces dat afgestemd is op persoonlijke voorkeuren en het karakter van de overledene. Of het nu thuis is, in de natuur, op het werk, op reis of in gedeelde ruimtes is: de mini urn biedt een subtiele manier om een dierbare in het dagelijks leven te houden. Het gaat niet alleen om het behouden van as, maar ook om het koesteren van de levendige herinneringen die voortleven in de plekken die we kiezen.

Ben je nog op zoek naar een mini urn? Bekijk hier de mogelijkheden.