Gratis verzending vanaf €40,-

Personalisatie en maatwerk mogelijkheden

Persoonlijk contact, met oog voor aandacht

Over Rouw Creaties

“Het as stond 3 jaar lang in de kledingkast van mijn moeder”

Ik ben Selena Espejo Garcia. 

In 2014 verloor ik in twee weken tijd mijn oma en mijn hondje (Kristi). Nadat mijn oma en Kristi gecremeerd waren, wisten wij niet zo goed wat wij met het as moesten toen. Het as stond bijna 3 jaar in de kledingkast van mijn moeder. Uiteindelijk is er gekozen voor een ballonvlucht en heb ik daarnaast een klein beetje as laten plaatsen in een assieraad. Omdat wij niet alles wilden verstrooien, hebben wij nog jarenlang een klein zakje as bewaard in de kast. 

Tijdens het gehele proces van rouwen en zoeken naar een geschikte asbestemming heb ik een aantal keren gedacht: “waarom start ik zelf niet iets nieuws in deze branche, zodat mensen meerdere keuzes hebben?”

Na jarenlang twijfelen, heb ik eind 2021 de knoop definitief doorgehakt. Begin 2022 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en was Rouw Creaties officieel “geboren”.

Rouw Creaties is ontstaan vanuit de gedachte om mensen meerdere keuzes aan te bieden op het gebied van as bewaren. 

In 2014 was er namelijk weinig te vinden over wat je met as kon doen. Vaak kon je dit uitstrooien of bewaren in een urn of gedenksieraad. Veel andere keuzes waren er destijds niet. 

Een “klassieke” urn is voor mij een beladen voorwerp door zijn vorm. Zodra ik een urn zie weet ik meteen: hier zit het as van een overleden persoon of huisdier in. Ik vind dat zelf geen prettig idee en niet fijn om naar te kijken.

Toen ik het idee had om een eigen bedrijf in deze branche te gaan starten, wilde ik graag zelf iets maken wat discreet was en wat eigenlijk nog niet op de markt te vinden was.

Iets wat meer gezien werd als een moderne versiering of decoratie voor het interieur, maar dan met een speciale en bijzondere waarde.

 

De mini urnen en assieraden die ik maak hebben niet het kenmerkelijke uiterlijk van een “klassieke urn”, wat vaak een soort vaas of pot met deksel is. Het zijn mooie “decoratie” items waar het as van een dierbare persoon of huisdier in verwerkt is. Zichtbaar en niet zichtbaar.

Ik vind dat een mini urn of gedenksieraad meerdere bestemmingen kan hebben. Daarom kan apart van as ook andere kleine objecten in worden verwerkt. Denk aan een haarlok, bloem van het rouwboeket of een plukje gras en/of zand van de begraafplaats.

Mijn missie is dan ook om mensen te helpen in het stukje rouwproces, en om een onvergetelijke en speciale herinnering te maken. In mijn webshop vind je allerlei handgemaakte gedenksieraden en mini urnen.

Daarnaast kun je op mijn Pinterest account veel inspiratie opdoen en bekijken welke urnen op maat gemaakt kunnen worden.

Heb je speciale wensen? Neem dan contact op.

Ik maak graag jouw unieke, tastbare herinnering!  

 

Veel liefs,

Selena