Gratis verzending vanaf €40,-

Personalisatie en maatwerk mogelijkheden

Persoonlijk contact, met oog voor aandacht

Een mini urn is een kleine urn die een praktische oplossing kan bieden voor het bewaren van de as van een overledene.

In deze blog lees je enkele situaties waarbij mini urnen een ideale oplossing bieden:

Verdelen van as in mini urn

Als meerdere mensen de as van de overledene willen bewaren, kunnen mini urnen een mooie oplossing bieden. Zo kan elke persoon zijn of haar eigen urn kiezen, hebben en op een plaats bewaren die voor hen belangrijk is.

Stel dat een opa of oma overlijdt. Dan zijn er vaak kleinkinderen die een beetje as willen bewaren. Of stel dat de gezinshond overlijdt en iedereen wil een klein beetje as bewaren, dan biedt een mini urn (of een assieraad) een ideale uitkomst voor deze situaties.

As bewaren na uitstrooien

Bij het uitstrooien van as zijn er vaak mensen die niet al het as kwijt willen raken van hun overleden huisdier of iemand die hen dierbaar was. En dat snap ik heel goed, ik had dit namelijk ook met het as van mijn oma en hondje. Het is zonde om alles ineens kwijt te raken en het voelde niet goed om al het as uit te strooien.

Het bewaren van een klein beetje as in een mini urn is dan de perfecte oplossing. In een mini urn kan je vaak een beetje as in kwijt. Zo heb je alsnog een tastbare herinnering.

Reizen met mini urn

Mini urnen zijn klein en licht van gewicht, wat ze geschikt maakt om mee te nemen tijdens het reizen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de as van een overledene naar een andere plaats wil brengen.

Vaak willen mensen op vakantie hun dierbare overledene graag meenemen. Ook daarvoor biedt een mini urn, en in het bijzonder een assieraad, een mooie oplossing. Zo ken ik een vrouw die altijd een knuffelkeitje bij zich heeft in haar handtasje, met daarin het as van haar man.

Mini urnen bijzetten

Er zijn begraafplaatsen, columbariums of urnenplaatsen waar je een urn kunt bijzetten. Vaak zijn dit kleine plekjes en kun je er geen grote urn in kwijt. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een mini urn.

Mini urnen die passen in je interieur

De meeste urnen hebben een “typisch” kenmerkend uiterlijk: een soort ronde vaas met deksel. Voor vele is dit een confronterende voorwerp om naar te kijken en om te plaatsen in hun eigen woning.

Een mini urn van Rouw Creaties kan dan een uitkomst bieden, gezien de mini urnen vormen hebben van decoratie items, waardoor zij passend zijn voor ieder interieur. Hierdoor zal niemand weten dat er as verwerkt zit in een bepaald item. Het is eigenlijk een soort geheim bewaarplekje voor het as.

Kleine urn in plaats van assieraad

Veel vrouwen en in het bijzonder mannen houden niet van sieraden. Of durven een assieraad niet te dragen omdat ze bang zijn dat het sieraad kwijt kan raken.

Ik ben daar zelf een voorbeeld van. Ik hou zelf niet van sieraden dragen. Zelf heb ik wel een ashanger waar het as van mijn oma en hondje in zitten. Ik heb een hele lange tijd mijn asketting gedragen, maar op de een of ander manier ben ik erg bang dat ik het kettinkje een keertje verlies.

In deze situatie biedt een mini urn ook een ideale uitkomst. Hierdoor kan je een klein beetje as bewaren en kun je iets kiezen wat bij je past.

Zoals je kunt lezen zijn mini urnen erg handig in diverse situaties en bieden ze veel voordelen ten opzichte van een traditionele urn.


Ben je op zoek naar een mini urn?

Rouw Creaties verkoopt handgemaakte mini urnen en assieraden. Daarnaast kun je een mini urn op maat laten maken. In de mini urnen en assieraden kan een kleine hoeveelheid as in bewaard worden. Heb je interesse in een mini urn? Neem dan gerust contact op!

Liefs, Selena