Gratis verzending vanaf €40,-

Personalisatie en maatwerk mogelijkheden

Persoonlijk contact, met oog voor aandacht

Wanneer je een urn wilt kopen voor het as van je overleden dierbare of huisdier, dan kan je op internet in een jungle van urnen terecht komen. Veel grote bedrijven, maar ook kleine aanbieders , verkopen urnen in allerlei soorten en maten.

Via deze inspiratie blog wil ik tips delen over waar je aan kunt denken wanneer je een urn wilt aanschaffen. Het is tenslotte een product waar je eerst goed over na wilt denken en wat moet passen bij jou en de gedachte aan die ene overleden persoon (of huisdier).

Urn kopen voor overleden dierbare of huisdier

Er zit in groot verschil in het kopen van een urn voor menselijk as of as van een huisdier. Bij kleine huisdieren, zoals katten en kleine honden hou je een klein beetje as over. Vaak zijn dierenurnen daarom kleiner en compacter. Ook hebben dierenurnen vaak vorm van een hond, kat, pootje of zit deze vorm op de urn zelf.

Als je een urn koopt voor menselijk as, dan zijn die urnen vaak groter, omdat een volwassen persoon veel as afgeeft, zo’n xx kilo ongeveer. Je kunt er dan voor kiezen om een grote urn te kopen, of meerdere mini urnen waar je het as onder wilt verdelen.

Grote of kleine urn kopen

Bij veel bedrijven kun je zowel grote als kleine urnen, ook wel mini urnen genoemd, kopen. Afhankelijk van de hoeveelheid as die je kwijt wilt, is er voor ieder wat wils.

Urn online kopen? Let dan goed op de afmetingen van de urn en of je al het as hierin kwijt kunt in kilo’s. Zo kun je goed bepalen welke type urn je nodig hebt. Bij mij kun je namelijk mini urnen kopen waarbij er maar een klein beetje as in kwijt kunt, een symbolisch hoeveelheid.

Handgemaakte urn kopen

Handgemaakte urnen zijn vaak anders dan een standaard urn. Het is vaak uniek, one of a kind en is ook nog eens te personaliseren naar al jouw wensen. Vaak zijn het kleine bedrijven of eenmanszaken die handgemaakte urnen verkopen, waardoor je veel aandacht krijgt en waarin veel liefde gestopt wordt in het maken van een speciale urn.

Wil je dus iets unieks kopen? Kijk dan zeker eens goed rond op internet en zoek verder in de zoekresultaten naar bedrijven met handgemaakte urnen!

Urn kopen voor een bepaalde plek

Op sommige plekken kun je vaak maar een mini urn of een kleine urn kwijt, zoals bijvoorbeeld in een urnenhuis, urnentuin of als je een urn wilt bijzetten. Hiervoor kun je op internet (via google) speciaal op zoek gaan naar de zoekterm mini urn.

Wil je een urn thuis plaatsen? Dan kan je natuurlijk zelf ervoor kiezen of je een grote of kleine urn wilt aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld een mini urn aanschaffen als je een urn wilt plaatsen in je (buffet)kast of op je nachtkastje.

Materiaal van de urn

Je hebt verschillende type urnen: urnen van keramiek, keramische urnen, urnen van gips, urnen van epoxy en ook van glas. Ieder materiaal geeft weer een bijzonder kenmerkelijke uiterlijk aan de urn.

Let op: bepaalde materialen kunne broos zijn of niet stevig genoeg zijn. Een urn van keramiek kan een keer omgestoten worden en daarbij kapot gaan in zijn val. Zorg er dus voor dat de urn op een goede plek staat en niet zomaar om kan vallen.

Kijk bij het aanschaffen van de urn goed naar de plek waar je deze wilt zetten en of de materialen van de urn hiervoor geschikt zijn. Het zou zonde zijn als een mooie urn kapot gaat en waar je misschien ook nog het as verliest van een dierbare.

Het uiterlijk van een urn

Je hebt echt onwijs veel type urnen. De typische urn die al vele jaren bestaat is een urn die het uiterlijk heeft van een vaas.

Tegenwoordig heb je sinds een paar jaar veel meer creaties en moderne urnen. Je hebt urnen in de vorm van hondenpoten, kaarsenhouders, bronzen beelden maar ook bijvoorbeeld in een mooie hart. Uiteraard kun je ook een handgemaakte urn aanschaffen en het maken naar de vorm die jij wilt.

Mijn tip is dan ook: kijk eens goed rond op internet en struin google eens een keertje af. Vaak zitten de grote bedrijven boven aan google. Maar zodra je verder in de zoekresultaten komt, zul je zien dat er ook kleine bedrijven zijn die mooie urnen maken en die bijzonder zijn of net beter bij jou en/of je interieur passen!

Veel liefs, Selena